Jelentkezz! - EuroSkills 2023 nemzeti válogatóversenyek az informatikai rendszerüzemeltető és a webfejlesztő szakmákban

Indulnak a EuroSkills 2023 verseny nemzeti válogatói az informatikai rendszerüzemeltető, valamint a webfejlesztő kategóriában. A Skills IT konzorcium - együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint szakmai partnereivel – 2022. február és április között rendezi a válogatókat, melyeken kiderül, hogy ki képviselheti Magyarországot a szentpétervári szakmai Európa-bajnokságon a fenti két szakmában.   

A nevezés feltételei: a versenyre azok a fiatalok nevezhetnek, akik 1998. január 1-jén vagy az után születtek. Iskolai végzettséggel kapcsolatos elvárás nincs, de az eredményes szerepléshez az alább részletezett témakörökben alapszintű jártasság szükséges. 
Jelentkezési határidő: 2022. február 21. 
További információ és jelentkezés:https://skillsit.hu/euroskills-2023-valogato  

Informatikai rendszerüzemeltető kategória  

Bár a nemzetközi versenyen csapatok vetélkednek, ezúttal is egyéni megmérettetésre hívunk benneteket. A legjobbak közül fogjuk kiválasztani azt a két fiatal informatikust, akik megmérkőznek majd Európa többi csapatával. 

Elsősorban nem a már megszerzett szakmai tudásotokra leszünk kíváncsiak, hanem sokkal inkább arra, hogy mennyire vagytok képesek gyorsan megtanulni és sikerrel alkalmazni az új ismereteket, valamint arra, hogy mennyire vagytok szorgalmasak és kitartóak. A szakmai területek közül a Cisco hálózati, valamint Windows és Linux szerverkörnyezetekkel kapcsolatos ismereteket kell a gyakorlatban alkalmazni. A feladatok kevesebb előzetesen megszerzett tudást várnak el, viszont erőteljesebben építenek azokra a verseny előtt és alatt kiadott anyagokra, melyekből egy-egy részterületre fel lehet majd készülni.  

Webfejlesztő kategória  

A válogató célja, hogy megtaláljuk azt a legtehetségesebb fiatalt, aki esélyes lehet arra, hogy Mérő Bálint 2021-es Európa-bajnoki aranyérméhez hasonló szép eredményt érjen el Szentpéterváron.  

A válogatóversenyen történő eredményes szerepléshez a jelentkezőnek az alábbi feladatok elvégzésére kell képesnek lennie: 

  • egyszerűbb grafikai feladatok elvégzése tetszőlegesen választott szoftverrel (pl. Photoshop, GIMP) 
  • egyszerűbb reszponzív weblapok tervezése és kivitelezése (HTML/CSS) 
  • egyszerűbb frontend fejlesztési feladat JavaScript és/vagy JavaSrcipt könyvtárak/keretrendszerek segítségével (utóbbi ismerete és használata nem kötelező) 
  • egyszerűbb szerveroldali feladatok programozása egyénileg választott programnyelv segítségével