Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia 2019

A HTTP Alapítvány, együttműködésben a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karral, immár hetedik alkalommal rendezi meg az informatika oktatással foglalkozó konferenciáját, melyre sok szeretettel várja az informatika tanárokat, az oktatási intézmények vezetőit és az informatika oktatás iránt elkötelezett szakembereket. Az ebédmeghívást is tartalmazó részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvény fő támogatója a T-Systems Magyarország Zrt.

Évről-évre egyre jobban meghatározzák életünket a technológiai innovációk nyomán létrejövő eszközök és szolgáltatások. Már jó ideje látszik, hogy a sikeres jövő szempontjából az egyik legnagyobb kihívás, hogy elegendő számú, megfelelően képzett informatikus álljon rendelkezésre. A krónikus informatikus hiány csökkentésére csak egyetlen megoldás létezik: az informatikai képzési rendszer innovációja. Mindez szükségszerűen magában foglalja a pályaorientációt, a meglévő intézményrendszer korszerűsítését, az infrastrukturális feltételek ugrásszerű javítását, a tartalomfejlesztést és az oktatást végző kollégák vonzó életpálya modelljének megteremtését. A megvalósításhoz példátlan összefogásra van szükség a kormányzati szervek, az ágazatban dolgozó cégek és szakmai civilszervezetek között.

A fentiekhez kapcsolódóan az idei konferenciánkon szót ejtünk többek között a szakképzés újabb strukturális átalakításának tervezetéről, az infotanár hiányról, a 2020-as érettségiről, az új NAT-ról, az EuroSkills 2018 verseny sikereiről és a Cisco Hálózati Akadémia újdonságairól. 

A délelőtt során a plenáris előadásokra kerül sor, majd az ebédet követően három szekcióban folytatódik a tanácskozás. Az informatikai szakképzés és a felsőoktatás mellett a harmadik szekcióban az Infotanár Mentor Programmal és a köznevelésben folyó informatika oktatással foglalkozunk. Mivel a rendezvény egyúttal a Cisco Hálózati Akadémia közösségének éves szakmai napja is, a konferencia utolsó részében a Cisco Hálózati Akadémia újdonságait bemutató NetAcad Workshopra kerül sor.  

Társrendezvényként kap helyet a Skills Junior döntője, így a résztvevők bepillantást kaphatnak a konferencia helyszínén zajló versenybe is.

A konferencia időpontja: 2019. február 16. (szombat) 9:30 – 17:00
Helyszín: Magyar Telekom Székház, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.

A rendezvény honlapja: iok.legyelteisinformatikus.hu
Kapcsolat: info@http-alapitvany.hu 

Kérem, hogy jelentkezési szándékodat legkésőbb 2019. február 8., péntek éjfélig, a honlapon elvégzett regisztrációval jelezd számunkra! (Egy intézményből többen is részt vehetnek a konferencián.) Felhívom a figyelmedet, hogy a konferenciára legfeljebb 300 fő jelentkezését tudjuk fogadni. A létszámkeret elérése után a regisztráció automatikusan lezár, és sajnos a később jelentkezők már csak várólistára kerülnek.

Üdvözlettel, 
Sisák Zoltán 
kuratóriumi elnök, HTTP Alapítvány

A konferencia időbeosztása

08:30 – 9:30 Regisztráció
9:30 – 11:00 Plenáris előadások
11:00 – 11:20 Kávészünet
11:20 – 12:30 Plenáris előadások
12:30 – 13:30 Ebéd
13:30 – 15:00 Szekció előadások
15:00 – 15:20 Kávészünet
15:20 – 16:30 NetAcad Workshop

A részletes programot a rendezvény honlapján hozzuk hamarosan nyilvánosságra.