Nemsokára Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia 2018

A HTTP Alapítvány, együttműködésben a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karral, szeretettel várja az informatika tanárokat, az oktatási intézmények vezetőit és az informatika oktatásért elkötelezett szakembereket a Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia 2018 rendezvényére! Az ebédmeghívást is tartalmazó részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Az informatika ágazatban évről-évre egyre nagyobb az igény képzett szakemberek iránt. Az oktatási intézmények és a cégek részéről is fokozódó elvárás van a minél szorosabb együttműködésre, azonban ez a szükségszerű közeledés sok területen komoly nehézségekbe ütközik. A szakgimnáziumi tanárok és az egyetemi oktatók egy jelentős része nincs kellően tisztában az iparban zajló folyamatokkal, a munkahelyek elvárásaival és a gyakorlatban használt legkorszerűbb technológiákkal. A cégek szakemberei pedig nem minden esetben látják át azokat a kereteket, amelyekben az oktatási intézményeknek kell boldogulnia. Hogyan tud szót érteni a két terület egymással? Erre és az informatikai szakképzés, felsőoktatás és felnőttképzés más aktuális kérdéseire keressük a válaszokat konferenciánkon.

Délelőtt a plenáris előadásokra kerül sor. Az ebédet követően három szekcióban folytatódik a tanácskozás. Az informatikai szakképzés és a felsőoktatás mellett a harmadik szekcióban az Infotanár Mentor Programmal és a köznevelésben folyó informatika oktatással foglalkozunk. A konferencia utolsó részében a Cisco Hálózati Akadémia újdonságait bemutató NetAcad Workshopra kerül sor. 

A konferencia napján és helyszínén rendezzük meg a WorldSkills Kazan 2019 szakmai világbajnokság nemzeti válogatójának középdöntőjét.

A konferencia időpontja: 2018. március 3., szombat

Helyszín: Europa Congress Center, 1021 Budapest, Hárshegyi út 5.

A rendezvény honlapja: iok.legyelteisinformatikus.hu

Kapcsolat: info@http-alapitvany.hu

Kérem, hogy jelentkezési szándékodat legkésőbb 2018. február 23., péntek éjfélig, a honlapon elvégzett regisztrációval jelezd számunkra! (Egy intézményből többen is részt vehetnek a konferencián.) Felhívom a figyelmedet, hogy a konferenciára legfeljebb 300 fő jelentkezését tudjuk fogadni. A várható nagy érdeklődés miatt arra kérünk, hogy már most regisztrálj! A létszámkeret elérése után a regisztráció automatikusan lezár, és sajnos a később jelentkezőknek már nem tudunk helyet biztosítani.

Üdvözlettel,
Sisák Zoltán
elnök, HTTP Alapítvány

A konferencia időbeosztása

  • 09:00 – 10:00 Regisztráció
  • 10:00 – 11:15 Plenáris előadások
  • 11:15 – 11:40 Kávészünet
  • 11:40 – 12:30 Plenáris előadások
  • 12:30 – 13:30 Ebéd
  • 13:30 – 15:00 Szekció előadások
  • 15:00 – 15:15 Kávészünet
  • 15:15 – 16:45 NetAcad Workshop